Pulykamellrolád



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt 6-os fokozaton). Egy éles késsel vágjuk ketté a pulykamellet. Óvatosan klopfoljuk ki, vigyázzunk, hogy ne verjük túl a húst.
2. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a cukkinit, a répát, a hagymát, és pirítsuk, míg a zöldségek megpuhulnak, körülbelül 5 percig. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre, hogy kihűljön.
3. Sózzuk, borsozzuk a pulykát, tegyük rá a sonkát, és szórjuk rá a zöldségeket. tekerjük fel a húst, és fedjük be a pancettával. Tekerjük körbe többször vastag cérnával, és kétszer hosszában is, hogy rögzítsük a szeleteket.
4. Tegyük a hústekercseket egy hőálló tálba, szórjuk meg fokhagymával, zsályával és olajjal. Süssük 50 percig, közben néha forgassuk meg a húst, és öntözzük meg a borral.
5. Vegyük ki a sütőből, és tegyük félre, hogy kihűljön. Ha ez megtörtént, távolítsuk el a cérnát, a kihűlt hústekercs megtartja a formáját. Hagyjuk a sütőt bekapcsolva.
6. Nyújtsuk ki a kiolvasztott tésztát egy vékonyan meglisztezett munkalapon. Tekerjük vele körbe a hústekercset, kenjük meg a tojással, a tetejét díszítsük a maradék tésztával.
7. Vajazzunk ki egy sütőformát, és szórjuk meg liszttel. Óvatosan helyezzük bele a tésztába bugyolált húst, úgy, hogy a tészta vége lefelé nézzen. Süssük, míg a tészta aranybarnára pirul, körülbelül 20 percig. Forrón tálaljuk.