Csirkés Waldorf-saláta ranch-öntettel



Elkészítés:
1. A saláta készítéséhez forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepesen magas hőmérsékleten.
2. Sóval, borssal ízesítsük a csirkehúst, és süssük a serpenyőben 5-10 percig, majd tegyük félre hűlni.
3. Tegyük az almát egy nagy tálba, locsoljuk meg a citromlével, majd adjuk hozzá a vízitormát és a diót. Keverjük össze.
4. Vágjuk fel a csirkét 1 cm-es szeletekre, és tegyük a salátához.
5. A ranch-öntet elkészítéséhez szórjuk meg a fokhagymát sóval, és vagdaljuk fel apróra.
6. Keverjük össze egy közepes tálban a sós fokhagymát, a ledarált kaliforniai paprikát, az újhagymát (a fehér és zöld részét is daráljuk le), a mogyoróhagymát, a petrezselymet, a koriandert, a citromlevet és a borsot.
7. Adjuk hozzá a joghurtot, a majonézt és a tejfölt is, és keverjük krémesre.
8. Locsoljuk meg a salátát az öntettel, és tálaljuk.