Csirkegolyók paprikával és olajbogyóval

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkegolyók paprikával és olajbogyóval
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kockára vágott sárga húsú paprika
10 db darabolt bazsalikomlevél
1 és ¼ dl marhahúsleves
7 és fél dkg finomliszt
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 db tojás
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
10 szem félbevágott koktélparadicsom
1 nagyobb fej vékonyra szeletelt hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 db kockára vágott padlizsán
igény szerint tej
igény szerint kenyér
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Vágjuk vékony szeletekre a padlizsánt, hintsük meg sóval, tegyük a szeleteket egy szűrőbe, és hagyjuk 20 percig állni. Végül vágjuk a szeleteket kockára.

2. Melegítsük meg az olaj felét közepes lángon. Pirítsuk benne a hagymát és a fokhagymát 3-4 percig, míg megpuhulnak. Tegyük hozzá a paprikát, a padlizsánt, a paradicsomot és az olajbogyót. Sózzuk és borsozzuk. Pároljuk körülbelül 20 percig. Adjunk hozzá egy kis vizet, ha túl sűrű lenne.

3. Közben alaposan keverjük össze a darált húst, 2 evőkanál héja nélküli, tejbe áztatott, majd kinyomkodott kenyeret, a tojást, a petrezselyemzöldet és egy kis sót. Jól dolgozzuk össze. A keverékből gyúrjunk kisebb gombócokat. Hempergessük meg őket a lisztben.

4. Melegítsük fel a maradék olajat egy nagyobb serpenyőben közepes lángon, és süssük a húsgolyókat, míg aranybarnára pirulnak.

5. Adjuk hozzá a zöldséges szószt, sózzuk és borsozzuk, és pároljuk még 15 percig. Kevergessük folyamatosan. Ha az étel túlságosan kiszáradna, öntsünk hozzá húslevest.

6. Tegyük át a golyókat egy előmelegített tálba, hintsük meg bazsalikommal, és forrón tálaljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Csirkegolyók paprikával és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 52 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Csirkegolyók paprikával és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
hírlevél