Umbriai sajtos fánk

Ciambelle con formaggio

| Ciambelle receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Umbriai sajtos fánk
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg pecorino sajt
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
A kikenéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Az édes pecorino sajt felét reszeljük le, a másik felét aprítsuk fel.

2. A kenyértésztába dolgozzuk bele a sajtot és az olajat, formáljunk belőle cipót, és letakarva tegyük félre, hogy megkelhessen.

3. A tésztából formáljunk gyűrűket. Sodorjunk rudakat, és a végeit kapcsoljuk össze.

4. Helyezzük őket kiolajozott tepsire, egymáshoz ne túl közel, hogy legyen helyük újra megkelni kb. 30 perc alatt.

5. 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg őket. Tálalás előtt hagyjuk hűlni.

A ciamballe általában kelt tésztából sós vagy édes hozzávalókkal. Egyike azoknak az olasz ételeknek, melyeknek rengeteg variációjuk létezik, mert szinte minden városban másképp készítik.

Kenyértészta

Kép nélkül
25 dkg búzaliszt
1 csomag szárított élesztő
25 dkg kenyérliszt
3 dl víz
1.5 dkg sertészsír
1 kávéskanál őrölt kömény
1 evőkanál
1 evőkanál kristálycukor

1. A lisztet szitáljuk egy tálba (1. kép).

2. Adjuk hozzá a szárított élesztőt, a sót, a cukrot és a köményt (2. kép).

3. Reszeljük bele a sertészsírt (3. kép), majd az egészet keverjük össze.

4. Öntsünk langyos vizet a liszthez (4. kép), majd dagasszunk belőle kemény tésztát.

5. Lefedve, meleg helyen, kb. 30 percig kelesszük (5. kép).

6. Ezután ismét gyúrjuk át alaposan (6. kép), nyújtsuk ki lisztezett deszkán és a további felhasználásig tegyük félre.

Umbriai sajtos fánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 41 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Umbriai sajtos fánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
cikkek