Toszkán szüreti kenyér

| Szőlős kalács receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Toszkán szüreti kenyér
Adag: 1 tepsi (10-12 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg piros, magtalan szőlő
15 dkg porcukor
¼ teáskanál
45 dkg fehér liszt
másfél dl langyos víz
2 csomag szárított élesztő
vagy
3 dkg friss élesztő
A kikenéshez:
kevés vaj

Elkészítés:

1. Vajazzunk ki egy nagy tepsit és béleljük ki sütőpapírral.

2. Az élesztőt és a vizet keverjük el. 10 percre rakjuk félre, amíg felfut.

3. A lisztet, a kristálycukrot és a sót szórjuk egy nagy tálba, a közepébe nyomjunk mélyedést. Öntsük bele az élesztős vizet, és addig keverjük, amíg a liszt felveszi az élesztőt.

4. A lágy tésztát borítsuk lisztezett gyúródeszkára, és kézzel körülbelül 10 perc alatt, robotgép tésztakeverőjével 5 perc alatt dagasszunk belőle rugalmas tésztát.

5. A tésztát gyúrjuk cipóvá, takarjuk le tiszta konyharuhával, és meleg helyen, 60 percig kelesszük.

6. A megkelt tésztát osszuk kétfelé, majd mindkét részt körülbelül 2,5 centiméter vastagságúra nyújtsuk ki.

7. Az egyik tésztalapot simítsuk a tepsibe. Szórjuk meg a kissé összenyomkodott szőlő és a porcukor felével. Fedjük be a másik tésztalappal.

8. A széleknél nyomjuk össze. Szórjuk meg a maradék szőlővel és porcukorral, a szőlőszemeket nyomkodjuk a tésztába.

9. További 60 percre tegyük félre, hadd keljen. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozatra).

10. Süssük 40-50 percig, amíg világosbarna színt kap. A rácson hűtsük ki, úgy kínáljuk.

Toszkán szüreti kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 52 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
Toszkán szüreti kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
hírlevél