Szardíniai hallé

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szardíniai hallé
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg lepényhalfilé
vagy
200 dkg tőkehalfilé
4 evőkanál friss, összevágott zöldfűszer
4 gerezd fokhagyma
2 fej szeletelt hagyma
2 db zöld, szeletelt kaliforniai paprika
6 szelet kenyér
1 és ¼ dl száraz fehérbor
40 dkg darabolt konzervparadicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, a kaliforniai paprikát, 3 gerezd aprított fokhagymát, és pároljuk őket puhára.

2. Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, öntsük hozzá a fehérbort, forraljuk fel, majd 5 percig főzzük, amíg egy kissé besűrűsödik.

3. Tegyük bele a tengeri halat, sóval és borssal ízesítsük, majd gyakori kevergetés mellett még 5 percig főzzük.

4. Engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a halakat. Szórjuk bele a friss zöldfűszereket (lehet petrezselyem, majoránna, kapor és oregánó) is.

5. A kenyérszeleteket pirítsuk meg a maradék olajon, dörzsöljük be a megmaradt fokhagymagerezddel, és tegyük a szeleteket tányérokba. Kanalazzuk rájuk a forró levest.

Szardíniai hallé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 36 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
Szardíniai hallé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
szótár