Szardíniai hallé



Elkészítés:
1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, a kaliforniai paprikát, 3 gerezd aprított fokhagymát, és pároljuk őket puhára.
2. Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, öntsük hozzá a fehérbort, forraljuk fel, majd 5 percig főzzük, amíg egy kissé besűrűsödik.
3. Tegyük bele a tengeri halat, sóval és borssal ízesítsük, majd gyakori kevergetés mellett még 5 percig főzzük.
4. Engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a halakat. Szórjuk bele a friss zöldfűszereket (lehet petrezselyem, majoránna, kapor és oregánó) is.
5. A kenyérszeleteket pirítsuk meg a maradék olajon, dörzsöljük be a megmaradt fokhagymagerezddel, és tegyük a szeleteket tányérokba. Kanalazzuk rájuk a forró levest.