Ikrasaláta

Taramoszalata

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ikrasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg kenyérbél
10 dkg konzerv tőkehalikra
2 db citrom leve
1 kisebb fej vöröshagyma
2 dl olívaolaj

Elkészítés:

1. Beáztatjuk 30 percre a kenyérbelet.

2. Összedolgozzuk az ikrát a lereszelt hagymával, egy kevés citromlével és olajjal.

3. Jól kinyomkodjuk a kenyérbelet, azután majd elkeverjük az ikrás keverékkel.

4. Folytonos keverés közben cseppenként csorgatjuk hozzá a maradék olajat és citromlevet.

Pürészerű mártást kapunk, melyet nemcsak előételként, hanem pl. bableves és lencseleves mellé is fogyaszthatunk olívabogyóval.

Ikrasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 18 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
Ikrasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
bevásárlólista