Avokádós töltött paradicsom
Előételek | Avokádóval töltött paradicsom receptek
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint zellerzöld
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A paradicsomok csúcsi részét óvatosan levágjuk, félretesszük.
2. Belsejüket kikaparjuk és egy edényben feltesszük melegíteni.
3. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, az átpréselt fokhagymát, a citromlét, egy kanálnyi zellerzöldet és petrezselyemzöldet, majd az egészet jól átkeverjük.
4. Az avokádót megtisztítjuk, húsát áttörjük és hozzákeverjük a tűzről levett masszát.
5. Az egészet jól összedolgozzuk és óvatosan visszatöltjük a paradicsomokba. Rátesszük a paradicsom levágott tetejét és megszórjuk petrezselyemmel. Előételként, magvajazott barna kenyérrel hidegen tálaljuk.