Mogyorós kenyér

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mogyorós kenyér
Adag: 1 gyümölcskenyérforma (26 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tojás
2 dl tej
7 dkg vaj
8 dkg mazsola
2 dkg élesztő
½ db citrom leve
1 teáskanál
30 dkg finomliszt
A tetejére:
2 evőkanál darált mogyoró
1 dl tejszín
2 evőkanál kristálycukor
1 db tojás

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet, a cukrot, a sót, a citromlevet és a mazsolát alaposan elkeverjük.

2. Az élesztőt langyos tejben feloldjuk, majd a vajjal is ezt tesszük.

3. A felfuttatott élesztőt az olvasztott vajjal és a tojásokkal együtt a lisztes keverékhez adjuk, majd az egészet sima, fényes tésztává dolgozzuk.

4. Egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott 26 cm-es, szögletes formába rakjuk a tésztát.

5. A tetejét megkenjük a kissé felvert tojással, majd kristálycukorral és megszórjuk a mogyoróval.

6. A tésztát a duplájára kelesztjük, majd az előmelegített sütő alsó harmadában, 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.

Mogyorós kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 18 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Mogyorós kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
ételfotó

Kapcsolódó receptek (darált mogyoró összetevők alapján)