Sült zabaglione naranccsal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült zabaglione naranccsal
Adag: 1 sütőtál (6 egész)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb tojássárgája
3 db narancs leve
2 és fél dkg vékonyra szeletelt mandula
3 dkg porcukor
A díszítéshez:
1 ág menta
1 db narancs

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra ( a gázsütőt 7-es fokozaton). Kenjünk ki egy 20-25 cm-es hőálló tálat 1 evőkanál narancslikőrrel.

2. Vágjuk a kerek piskótalapot a tálnak megfelelő méretűre, és tegyük bele.

3. Keverjük össze a frissen facsart narancslét a maradék likőrrel. Egyharmadát öntsük a piskótára.

4. Keverjük ki a tojások sárgáját a cukorral egy nagyobb tálban, míg világos színű és krémes lesz. Tegyük át egy edénybe, gőz fölé, majd fokozatosan adjuk hozzá a likőrös narancslét, és verjük fokozatosan, míg besűrűsödik, 10-15 percig.

5. Öntsük a zabaglionét a piskótára. Szórjuk meg porcukorral és mandulaszeletekkel.

6. Süssük 5-10 percig, míg a teteje aranybarnára pirul.

7. Vegyük ki a sütőből. Díszítsük a vékony szeletekre vágott narancskarikákkal és narancshéjjal.

Piskóta alaprecept

Piskóta alaprecept
6 db tojás
6 evőkanál liszt
1 késhegynyi sütőpor
6 evőkanál kristálycukor

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortafirmát.

2. Tálban, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a cukrot is.

3. Robotgéppel sűrű, habos krémmé keverjük. Hablapáttal belekeverjük a lisztet és a sütőport is.

4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 25-30 perc alatt rugalmas tapintásúra, illetve tűpróbáig sütjük.

5. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk és teljesen kihűtjük.

Sült zabaglione naranccsal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 29 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Sült zabaglione naranccsal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
recepttár