Sült zabaglione naranccsal



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra ( a gázsütőt 7-es fokozaton). Kenjünk ki egy 20-25 cm-es hőálló tálat 1 evőkanál narancslikőrrel.
2. Vágjuk a kerek piskótalapot a tálnak megfelelő méretűre, és tegyük bele.
3. Keverjük össze a frissen facsart narancslét a maradék likőrrel. Egyharmadát öntsük a piskótára.
4. Keverjük ki a tojások sárgáját a cukorral egy nagyobb tálban, míg világos színű és krémes lesz. Tegyük át egy edénybe, gőz fölé, majd fokozatosan adjuk hozzá a likőrös narancslét, és verjük fokozatosan, míg besűrűsödik, 10-15 percig.
5. Öntsük a zabaglionét a piskótára. Szórjuk meg porcukorral és mandulaszeletekkel.
6. Süssük 5-10 percig, míg a teteje aranybarnára pirul.
7. Vegyük ki a sütőből. Díszítsük a vékony szeletekre vágott narancskarikákkal és narancshéjjal.
Piskóta alaprecept
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortafirmát.
2. Tálban, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a cukrot is.
3. Robotgéppel sűrű, habos krémmé keverjük. Hablapáttal belekeverjük a lisztet és a sütőport is.
4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 25-30 perc alatt rugalmas tapintásúra, illetve tűpróbáig sütjük.
5. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk és teljesen kihűtjük.