Csokoládés szelet



Elkészítés:
1. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy 32 x 20 cm-es tepsit.
2. A csokoládét a vízzel lábosban, állandó keverés mellett felolvasztjuk.
3. A lisztet, a sütőport tálba szitáljuk és összevegyítjük a cukorral.
4. A forró csokoládémasszát a tálba öntjük, és mindent jól elkeverünk. Beledolgozzuk a tejfölt és a tojást is.
5. A kész tésztát az előkészített sütőlemezen egyenletesen elterítjük és 190 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
6. Hagyjuk a tésztát kissé kihűlni, majd a rácson teljesen kihűtjük.
7. A mázhoz a csokoládét igen alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd belekeverjük a tejszínt.
8. A keveréket levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a vajat. A kész csokoládémázat a tésztára öntjük és egyenletesen elkenjük.