Provence-i garnélarák

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Provence-i garnélarák
Eszközök: kés, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 nagyobb tisztított garnélarák
1 csipet cayenne-bors
½ dl húsleves
½ dl vörösbor
1 kisebb cukkini
1 kisebb padlizsán
2 gerezd fokhagyma
2 szem húsos paradicsom
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megtisztítjuk a paprikákat, kimagozzuk, kicsumázzuk, majd kockákra vágjuk.

2. A padlizsánt nedves kendővel letöröljük, majd egyforma kockákra vágjuk. Feldaraboljuk a meghámozott, kimagozott paradicsomot, felaprítjuk a fokhagymát.

3. Egy wokban felforrósítjuk az olajat, és 3-4 percig kevergetve pirítjuk benne a rákot, aztán kivesszük, és melegen tartjuk.

4. Egy kis olajban 4-5 percig kevergetve pirítjuk a zöldségeket, majd ráöntjük a húslevest és a bort. 3-4 percig főzzük, és a rákot is felmelegítjük.

5. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a provence-i fűszerkeveréket és a cayenne-borsot.

6. Még 1 percig főzzük, majd friss bagettel tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Provence-i garnélarák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 93 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
Provence-i garnélarák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
pinterest