Zsályás-ricottás tortelli

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zsályás-ricottás tortelli
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ dl fehérbor
3 db tojás
40 dkg liszt
ízlés szerint
A mártáshoz:
5 dkg reszelt parmezán sajt
10 dkg zsíros tejszín
2 dkg vaj
A töltelékhez:
50 dkg ricotta sajt
1 db tojás
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint
ízlés szerint fehér bors

Elkészítés:

1. Először a tölteléket készítsük el: minden hozzávalót tegyünk egy tálba, keverjük össze és tegyük félre.

2. A tésztához a lisztet dolgozzuk össze a tojásokkal, a fehérborral és a sóval. Lefedve hagyjuk pihenni 10 percig.

3. A mártáshoz olvasszuk fel a vajat egy nagy, mély serpenyőben kis lángon. Tegyük bele a zsályaleveleket, és ha a vaj már forró, öntsük hozzá a tejszínt, és főzzük 3 percig.

4. Közben nyújtsuk ki a tésztát vékony lapokra, és vágjunk belőlük 5 cm-es oldalú négyzeteket. Tegyünk a négyzetek felére diónyi tölteléket, és fedjük le őket egy másik négyzettel. A széleket nyomjuk össze, hogy főzés közben ne nyíljanak szét.

5. A tortellit bőséges mennyiségű, forrásban lévő sós vízben főzzük meg, szűrjük le, és tegyük a mártásba.

6. Közepes lángon forgassuk és melegítsük össze, majd szórjunk rá reszelt parmezánt. Osszuk el előmelegített tányérokra, és tálaljuk azonnal.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Zsályás-ricottás tortelli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 45 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Zsályás-ricottás tortelli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
tippek, fortélyok