Zsályás-ricottás tortelli



Elkészítés:
1. Először a tölteléket készítsük el: minden hozzávalót tegyünk egy tálba, keverjük össze és tegyük félre.
2. A tésztához a lisztet dolgozzuk össze a tojásokkal, a fehérborral és a sóval. Lefedve hagyjuk pihenni 10 percig.
3. A mártáshoz olvasszuk fel a vajat egy nagy, mély serpenyőben kis lángon. Tegyük bele a zsályaleveleket, és ha a vaj már forró, öntsük hozzá a tejszínt, és főzzük 3 percig.
4. Közben nyújtsuk ki a tésztát vékony lapokra, és vágjunk belőlük 5 cm-es oldalú négyzeteket. Tegyünk a négyzetek felére diónyi tölteléket, és fedjük le őket egy másik négyzettel. A széleket nyomjuk össze, hogy főzés közben ne nyíljanak szét.
5. A tortellit bőséges mennyiségű, forrásban lévő sós vízben főzzük meg, szűrjük le, és tegyük a mártásba.
6. Közepes lángon forgassuk és melegítsük össze, majd szórjunk rá reszelt parmezánt. Osszuk el előmelegített tányérokra, és tálaljuk azonnal.