Szardíniai hústekercsek

Coiettas

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szardíniai hústekercsek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet marhahús
3 evőkanál fehérbor
1 dl húsleves
másfél evőkanál extraszűz olívaolaj
5 dkg szalonna
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Klopfoljuk a hússzeleteket vékonyra.

2. Aprítsuk finomra a fokhagymát, a petrezselymet és a szalonnát.

3. Osszuk szét ezt a keveréket arányosan a hússzeleteken, majd mindegyiket tekerjük fel, és fogvájóval rögzítsük vagy zsineggel kötözzük körbe őket.

4. Egy serpenyőben közepes lángon forrósítsunk olívaolajat, és pirítsuk barnára a tekercsek minden oldalát.

5. Ha megfelelően megpirultak, öntsük alájuk a húslevest, és fedő alatt, takaréklángon pároljuk őket.

6. Néhány perccel a főzés befejezése előtt öntsük hozzá a fehérbort, és fedő nélkül forraljuk tovább. Tálalás előtt távolítsuk el a fogvájót vagy a zsineget.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg marhacsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt szárzeller
1 szál darabolt póréhagyma
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma
ízlés szerint

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Szardíniai hústekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 43 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Szardíniai hústekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
van itthon