Szardíniai hústekercsek
Coiettas



Elkészítés:
1. Klopfoljuk a hússzeleteket vékonyra.
2. Aprítsuk finomra a fokhagymát, a petrezselymet és a szalonnát.
3. Osszuk szét ezt a keveréket arányosan a hússzeleteken, majd mindegyiket tekerjük fel, és fogvájóval rögzítsük vagy zsineggel kötözzük körbe őket.
4. Egy serpenyőben közepes lángon forrósítsunk olívaolajat, és pirítsuk barnára a tekercsek minden oldalát.
5. Ha megfelelően megpirultak, öntsük alájuk a húslevest, és fedő alatt, takaréklángon pároljuk őket.
6. Néhány perccel a főzés befejezése előtt öntsük hozzá a fehérbort, és fedő nélkül forraljuk tovább. Tálalás előtt távolítsuk el a fogvájót vagy a zsineget.
Marhahúsalaplé

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.
2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.
3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.