Marhatekercs

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhatekercs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 vékony szelet füstölt szalonna
4 vékony szelet marhahús
1 csipet cayenne-bors
1 és ¼ dl vörösbor
2 evőkanál paradicsompüré
4 evőkanál olaj
1 szál sárgarépa
1 evőkanál liszt
2 fej hagyma
1 nagyobb csemegeuborka
4 teáskanál csípős mustár
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A már kiklopfolt hússzeleteket egymás mellé fektetjük, enyhén megsózzuk és borsozzuk. Vékonyan megkenjük a mustárral, mindegyikre 2-2 szelet füstölt szalonnát teszünk.

2. A csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk, és elosztjuk a szalonnán. Meghámozunk egy fej hagymát, elfelezzük, szeletekre vágjuk, és rátesszük ezt is a hússzeletekre.

3. A hússzeletek hosszanti oldalát kissé behajtjuk, aztán az egyik rövidebb oldaláról roládot csavarunk belőle. Kis nyársakkal rögzítjük, és meghintjük liszttel.

4. Meghámozzuk a második hagymát meg a sárgarépát, és apró kockákra vágjuk. a zellert megmossuk, és nagyon apró kockákra vágjuk.

5. Egy nagy serpenyőben a roládokat körös-körül szépen megpirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, majd kivesszük.

6. A sütőzsírba keverünk minden kockákra vágott zöldséget, és közepes hőnél megpirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, hozzáöntjük a vörösbort, és jól felforraljuk. Ráöntjük a levest is, majd a tekercseket a fűszeres mártásba fektetjük. Fedőt teszünk rá, majd körülbelül 60 percig kis lángon lassan pároljuk.

7. Egy óra múlva a roládokat egyszer rövid időre kivesszük, és a nyitott edényben hevesen forraljuk és kevergetjük a mártást, hogy jól besűrűsödjön. aztán sóval, borssal és cayenne-borssal fűszerezzük. A tekercseket visszatesszük az edénybe, és felmelegítjük. Burgonyapürével vagy tésztával kínáljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Marhatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 126 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Marhatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
szótár