Borsós-kolbászos penne

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borsós-kolbászos penne
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg penne
30 dkg borsó
50 dkg kolbász
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 csipet kristálycukor
1 csokor apróra vágott, friss zsálya
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 és ¼ dl zsíros tejszín
2 evőkanál paradicsomszósz
1 fej hagyma
2 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a hagymát puhára 5 perc alatt.

2. Keverjük hozzá a paradicsomszószt és a (lehetőleg olasz) kolbászt. Öntsük fel a zsíros tejszínnel és pároljuk alacsony tűz fölött 15 percig.

3. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben alacsony tűz fölött, és süssük benne a fokhagymát meg a zsályát 3 percig, vagy amíg a fokhagyma aranybarna lesz.

4. Keverjük hozzá a borsót (kissé felengedett mirelit is lehet), a cukrot és 2,5 dl forró vizet. Pároljuk 10 percig, vagy amíg a borsó megpuhul. Sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítsük.

5. Ezalatt főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt roppanósra (al dente). Szűrjük le és adjuk szószhoz a tejszínnel és a kolbászos keverékkel együtt. Keverjük jól össze, és parmezánnal megszórva, melegen tálaljuk.

Használjunk barázdált pennét, mert az jobban magán tartja a tejszínes, krémes szószt.
Borsós-kolbászos penne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 493 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Borsós-kolbászos penne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
ételfotó