Borsós-kolbászos penne



Elkészítés:
1. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a hagymát puhára 5 perc alatt.
2. Keverjük hozzá a paradicsomszószt és a (lehetőleg olasz) kolbászt. Öntsük fel a zsíros tejszínnel és pároljuk alacsony tűz fölött 15 percig.
3. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben alacsony tűz fölött, és süssük benne a fokhagymát meg a zsályát 3 percig, vagy amíg a fokhagyma aranybarna lesz.
4. Keverjük hozzá a borsót (kissé felengedett mirelit is lehet), a cukrot és 2,5 dl forró vizet. Pároljuk 10 percig, vagy amíg a borsó megpuhul. Sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítsük.
5. Ezalatt főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt roppanósra (al dente). Szűrjük le és adjuk szószhoz a tejszínnel és a kolbászos keverékkel együtt. Keverjük jól össze, és parmezánnal megszórva, melegen tálaljuk.