Barackos piskótás kocka



Elkészítés:
1. A barackokat kimagozom és 4 felé vágom.
2. Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom, ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe. Előmelegítem a sütőt.
3. A negyedelt barackokat szépen sorban ráteszem a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütöm.
4. A felső tésztához (azaz a piskótához) a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem.
5. A tojás sárgájához hozzáadom a cukrot, az olajat, és géppel pár percig keverem, majd hozzáadom a száraz hozzávalókat (a kakaóport, a lisztet és a sütőport) és simára keverem, végül óvatosan beleforgatom a fehérjehabot.
6. Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a piskótatésztát a tetejére.
7. Visszateszem a sütőbe, és további kb. 20 percig sütöm. Még melegen meghintem vaníliás porcukorral, így kínálom.
2019.08.10