Paradicsomos-sajtos sült polenta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Eszközök: kés, sütő, sütőtál
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg kockára vágott provolone sajt
1 adag polenta
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
igény szerint szardellafilé

Elkészítés:

1. Készítsük el a paradicsomszószt.

2. Főzzük meg a polentát és hagyjuk kihűlni.

3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt a 6-os fokozaton). Olajozzunk ki egy hőálló sütőtálat.

4. Szeleteljük fel a polentát, és rendezzük el a szeleteket az előkészített tálban.

5. Kanalazzuk a tetejére a paradicsomszószt. Szórjuk meg a sajtkockákkal, és - ha szeretjük - a szerdellafilékkel.

6. Süssük, míg a sajt megolvad, körülbelül 15 percig.

Az egész étel elkészítésének idejébe természetesen bele kell számolnunk az alreceptekben megadott időket is.

Paradicsommártás

Paradicsommártás
200 dkg konzervparadicsom vagy
200 dkg friss paradicsom
1 fej darabolt fokhagyma
1 szál apróra vágott zeller
8 levél összetépkedett bazsalikom
1 szál darabolt sárgarépa
1 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd durvára vágott hagyma
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Futtassuk meg olajon 5 perc alatt a hagymát, sárgarépát és a fokhagymát.

Adjuk hozzá a paradicsomot, a petrezselymet, zellert, a bazsalikomot, a sót, a borsot és a cukrot.

Fedjük le és alacsony hőfokon pároljuk 45 percig, vagy amíg a paradicsom és az olaj el nem válik egymástól.

Ha simább mártást szeretnénk, passzírozzuk, vagy mixeljük át a keveréket.

Egyszerű polenta

Egyszerű polenta
60 dkg kukoricadara
3 liter víz
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

1. A vizet a sóval forraljuk fel egy 4 literes vastag falú lábasban (1. kép).

2. Fokozatosan adjuk hozzá a kukoricalisztet (2. kép), keverjük folyamatosan, hogy ne csomósodjon össze. A polentának mindig tökéletesen simának kell lennie.

3. A főzés alatt a polentát nagy láng felett fakanállal, körkörös mozdulatokkal kevergessük (3. kép). Egy idő után a polenta kezd majd elválni az edény falától, amelyen egy vékony réteg képződik. A polentát a 40-45 perces főzési idő közben folyamatosan kevergetni kell. A mennyiségek és az eljárás ugyanez, ha elektromos polentafőzőt használunk. A kukoricalisztet ekkor is apránként kell a forró vízhez adni, majd be kell kapcsolni a mixert. Hagyjuk így főni 40-45 percig.

4. A megfőtt polentát kínálótálra öntjük (4. kép), majd forrón tálaljuk mártással, vagy hagyjuk kihűlni és sült polentát készítünk belőle.

Paradicsomos-sajtos sült polenta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 408 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Paradicsomos-sajtos sült polenta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
recept beküldése