Kőttes palacsinta

Kelt palacsinta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kőttes palacsinta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg liszt
5 dl tej
4 dl olaj
1 kávéskanál
1 db tojás
2 és fél dkg friss élesztő
1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A tejet meglangyosítjuk. Kb. 2 dl tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a cukrot és langyos helyen felfuttatjuk.

2. Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük az élesztős tejet. Hozzáadjuk a tojást, a sót, és belereszeljük a citrom héját. A megmaradt langyos tejet fokozatosan adjuk a tésztához mindaddig, amíg puhább, lágy tésztát kapunk.

3. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd meleg helyen, 60 perc alatt duplájára kelesztjük.

4. A megkelt tésztát hat részre osztjuk, gömbölyű bucikká formáljuk és lisztezett felületen 15-20 percig kelni hagyjuk. Közben az olajat és a zsírt magas falú edényben felforrósítjuk. A megkelt tésztát kezünkkel laposabb korongokká húzzuk szét úgy, hogy a közepük vékonyabb, a szélük vastagabb legyen.

5. Forró zsiradékba tesszük és egy villával a közepüket kilyukasztjuk. A palacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva, esetleg lekvárral tálaljuk.

Kőttes palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 382 alkalommal tekintették meg
szerkesztoseg
2019.08.05 szerkesztoseg
Köszönjük a receptet!
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Cirmicica Cirmicica
közösségünk tagja
Kőttes palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Cirmicica Cirmicica
közösségünk tagja
van itthon