Sült paprika szardellával



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (vagy 6-os fokozaton a gázsütőt). Mossuk meg a paprikákat és töröljük szárazra papírtörlővel. Hosszában vágjuk félbe őket és távolítsuk el a magokat.
2. Süssük, míg a héjuk ráncos és fekete nem lesz. Hagyjuk kihűlni, majd kézzel húzzuk le a sötét színű héjakat, és vágjuk a paprikákat 5 centis csíkokra.
3. Tegyük a paprikaszeleteket egy olyan tálra, amelyen elfér 4-5 réteg paprika, és fektessük le az első réteget.
4. Morzsoljunk el 4 szardellát egy kisebb tálban, és adjuk hozzá a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, a kapribogyót, az oregánót és az olajat.
5. Szórjunk ebből egy réteget a paprikacsíkokra. Helyezzünk rá még egy réteg paprikát, majd újra a szardellás keveréket. Folytassuk a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók.
6. A tetejére szórjuk rá a maradék szardellákat és a bazsalikomot. Tálalás előtt kb. 120 perccel tegyük félre marinálódni.