Pikáns garnélarák

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Pikáns garnélarák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db csípős, kimagozott paprika
40 dkg főtt, tisztított garnélarák
4 evőkanál olívaolaj
½ evőkanál citromlé
1 teáskanál mustár
1 teáskanál frissen őrölt bors
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 csipet chilipor

Elkészítés:

1. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat a chiliporral. Beleforgatjuk a kibelezett rákokat, és időnként megkeverve 15 percig pácoljuk.

2. Lecsöpögtetjük a rákot. A tálban lévő olaj felét felforrósítjuk egy wokban.

3. Beletesszük a kimagozott, felaprított csípős paprikát és a fokhagymát, majd 2 percig sütjük. Erősebbre vesszük a lángot, beletesszük a rákot és 2 percig kevergetve sütjük.

4. A rákot meglocsoljuk az összekevert mustárral és citromlével, és további 3 percig sütjük. Rizzsel vagy tésztával körítve azonnal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Pikáns garnélarák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 606 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
Pikáns garnélarák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
ételfotó