Zöldbab citromos mártásban

| Zöldbab mártásban receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldbab citromos mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál citromlé
50 dkg zöldbab
7 dkg vaj
3 evőkanál apróra vágott zöldfűszer
½ dl tejszín
2 evőkanál liszt
40 dkg mélyhűtött disznóbab
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. A kétféle babot sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk.

2. Közben a vajat serpenyőben megolvasztjuk. Meghintjük liszttel és 1 percig kevergetve pirítjuk.

3. Felöntjük a levessel és a borral, majd felforraljuk.

4. A tűzről levéve belekeverjük a tejszínt, a felaprított, vegyes zöldfűszereket (a zöldfűszerek közé olyan ízes fajtákat is választhatunk, mint a rozmaring, a kakukkfű, a tárkony vagy a zsálya), a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Sóval, borssal ízesítjük.

5. A mártást a zöldségekre öntjük, és azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Zöldbab citromos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 60 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Zöldbab citromos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
recept beküldése