Ropogós gyümölcskenyér
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 18 cm átmérőjű sütőformát.
2. A vajat és a cukrot tálban habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a tojást, minden alkalommal jól bedolgozzuk.
3. Belekeverjük a liszteket, a sütőport. az aszalt gyümölcsöket, a fenyőmagot, a reszelt citromhéjat és a citrom levét is hozzákeverjük.
4. A kész tésztát az előkészített formába öntjük, a tetejét elsimítjuk.
5. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a közepébe szúrt fémtű száraz nem marad.
6. A kész süteményt a tálalás előtt a formában hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk cukorral.