Udontészta káposztával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Udontészta káposztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg udontészta
1 evőkanál olvasztott vaj
½ teáskanál
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál szójaszósz
25 dkg konyhakész óriás garnéla
1 kisebb gyömbér
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A káposztát megmossuk, megszárítjuk, a torzsát kivágjuk, a leveleket nagyobb darabokra vágjuk.

2. A csomagoláson lévő útmutató szerint kifőzzük a tésztát, leszűrjük és lecsepegtetjük.

3. Közben felhevítjük az olajat, és mindkét oldalukról megpirítjuk benne a garnélákat, majd kivesszük és félretesszük.

4. A fokhagymát és a gyömbért a visszamaradt olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a káposztát, és addig kevergetjük, amíg összeesik.

5. Belekeverjük a szójaszószt, a cukrot, a sót, a frissen őrölt borsot, a lecsepegtetett tésztát, és kb. 1 percig pároljuk.

6. Végül belekeverjük az olvasztott vajat és a garnélát, majd közepes hőmérsékleten összemelegítjük. Tányérokra tesszük, és azonnal tálaljuk.

Udontészta káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 606 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Udontészta káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
szólj hozzá, értékelj