Sült mogyorós habcsók

| Töltött habcsóktorta receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült mogyorós habcsók
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 és fél dkg hámozott, pirított mogyoró
2 ¾ dl tejszín
14 dkg málna
16 és fél dkg porcukor
25 dkg mascarpone
A kenéshez:
kevés olaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat), légkeveréses sütőnél 170 fokra. Két 18 cm átmérőjű szendvicssütőt kiolajozunk, sütőpapírral kibélelünk.

2. A pirított mogyorót robotgéppel finomra vágjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mogyoró felét egy fémkanállal belekeverjük.

3. A masszát a szendvicssütőkben egyenletesen elterítjük. A habcsókmasszát a sütő közepére állított rácson 30 perc alatt megsütjük, majd 30 percig hűtjük.

4. Egy tálban simára keverjük a mascarponét, a likőrt, és a tejszínt. Közben egy másik serpenyőben a málnát (mirelit és friss is lehet) és a ribizlilekvárt összekeverjük. Leszűrjük, hogy a magok fennmaradjanak a szitán. Kihűtjük.

5. A szendvicssütőből a habcsókot kés segítségével rácsra borítjuk, kidobjuk a sütőpapírt. Az asztalra tiszta sütőpapírt borítunk, a már kihűlt egyik habcsókot a papírra rakjuk, megkenjük a mascarponés keverék harmadával, illetve a málnapürével.

6. A másik habcsókkal beborítjuk, a maradék mascarponekeverékkel bekenjük úgy, hogy az oldalára is jusson. A maradék mogyoróval meghintjük. Ha később kívánjuk tálalni, akkor hűtsük le, ha nem, tegyük tálalóedényre, végezetül locsoljuk meg kevés likőrrel.

Könnyebben meghámozható a mogyoró, ha 2 percre leforrázzuk, majd eltávolítjuk a héjat és hagyjuk megszáradni.
Ha gyerekeknek (is) készítjük, természetesen hagyjuk el a likőrt!
Sült mogyorós habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 171 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Sült mogyorós habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
szólj hozzá, értékelj