Grillezett marhabélszínérmék

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Grillezett marhabélszínérmék
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 vastag szelet konyhakész bélszín
2 evőkanál vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 szál finomra aprított sárgarépa
1 db finomra aprított szárzeller
2 szem tisztított, vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
2 csésze száraz vörösbor
6 vékony szelet baconszalonna
1 kávéskanál szárított kakukkfű
vagy
2 szál friss kakukkfű
1 kávéskanál gin
vagy
2 kávéskanál borókabogyó
ízlés szerint durvára tört fekete bors
ízlés szerint durva szemcséjű

Elkészítés:

1. A vastag bélszínszeleteket csavarjuk vékony baconszeletbe, és ezt rögzítsük zsineggel.

2. Öntsük tálba vagy mérőedénybe a bort, keverjük bele a mogyoróhagymát, a zellert, a répát, a fokhagymát, a babérleveleket és a kakukkfüvet.

3. Bőségesen kenjük be olajjal a hússzeletek mindkét oldalát, majd tegyük őket sütőtálba, és öntsük le a vörösboros keverékkel. Szórjuk rá a borókabogyókat. Öntsük le őket a megmaradt olajjal, és letakarva hagyjuk 2-4 órán át pácolódni a hűtőszekrényben. Közben kétszer-háromszor forgassuk meg a húst.

4. Készítsük elő a grillt közvetlen sütésre, és melegítsük elő forróra. Keféljük le és olajozzuk be a felforrósodott rostélyt.

5. Vegyük ki a húst a pácléből, és alaposan csöpögtessük le. Sózzuk, borsozzuk a szeletek mindkét oldalát, és azután rendezzük el őket a forró rostélyon. Ízlés szerint süssük át, ha véresre (közepes-nyersre) akarjuk, oldalanként 4-6 percig (a húsdarab közepébe szúrt hőmérő ilyenkor 60 fokot mutat). Fogóval fordítsuk oldalukra a szeletkéket, és süssük így is 2-3 percig, amíg a bacon ropogós lesz.

6. Tegyük át őket egy tálra, a tetejüket dörzsöljük be a vajjal. Pihentessük 3-5 percet tálalás előtt, majd távolítsuk el a zsinegeket. Aki kedveli, kínáljon a hús mellé mogyoróhagyma-lekvárt, de anélkül is finom.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.

Mogyoróhagyma-lekvár

Mogyoróhagyma-lekvár
50 dkg tisztított, vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
0.5 kávéskanál durvára tört fekete bors
0.5 kávéskanál durva szemcséjű
1 csipet cayenni bors
2 evőkanál kristálycukor
0.25 csésze méz
0.25 csésze balzsamecet
2 csésze száraz vörösbor

1. Az összes hozzávalót (kezdetben sóból és borsból csak keveset adjunk hozzá) 2 csészényi vízzel (a hagymákat teljesen el kell fednie) tegyük egy nagy lábosba, és forraljuk fel.

2. A lángot mérsékeljük közepesre, és fedő nélkül, időnként megkavarva, lassan forraljuk, amíg a folyadék teljesen eltűnik, 30-40 percen keresztül. A vége felé gyakrabban keverjük, nehogy a hagymák leégjenek!

3. Ha szükséges, további sót, borsot, ecetet vagy mézet adjunk hozzá. Kicsit édesnek, kicsit savanykásnak, és nagyon fűszeresnek kell lennie.

4. Tegyük tiszta (még jobb, ha csírátlanított) üvegbe, és hűtőszekrényben legfeljebb néhány hétig tároljuk.

Grillezett marhabélszínérmék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 570 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
Grillezett marhabélszínérmék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
pinterest