Tojásos galuska



Elkészítés:
1. A lisztet 4 tojással, az olvasztott vajjal, kb. fél teáskanál sóval és a tészta lágyabb állagához szükséges tejjel kikeverjük (ízlés szerint reszelhetünk hozzá még egy kevés szerecsendiót is. 20 percig pihentetjük a tésztát.
2. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe adagonként kiszaggatjuk a galuskákat. 1-2 perces főzést követően, amint a galuskák feljönnek a víz tetejére, leszűrjük őket egy tálba.
3. Egy serpenyőben vajat vagy olajat melegítünk, beletesszük a galuskákat, hozzáöntjük a villával felvert és 4 csipet sóval ízesített maradék tojásokat, majd 2-3 perc alatt készre sütjük úgy, hogy a tojások lágyan vonják be a galuskákat.
4. Fejessaláta-levelekkel díszítve vagy metélőhagymával meghintve forrón kínáljuk.