Burgonyás szalonnaleves

| Szalonnaleves receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyás szalonnaleves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb hámozott, kockára vágott burgonya
25 dkg kockára vágott szalonna
2 evőkanál apróra vágott snidling
3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
3 dkg tejföl
2 evőkanál liszt
2 kávéskanál szárított kakukkfű
4 db apróra vágott zellerszár
2 fej apróra vágott vöröshagyma
3 dkg vaj

Elkészítés:

1. Tegyük a szalonnát egy nagy lábasba, és közepes lángon 5 percig süssük vagy amíg aranysárgára sül. Szedjük ki a töpörtyűt, és papírtörlőn itassuk le.

2. Olvasszuk meg a vajat egy edényben, és a hagymát, a zellert és a kakukkfüvet kis lángon pároljuk benne 4-5 percig vagy amíg a hagyma megüvegesedik.

3. Tegyük vissza a töpörtyűt, majd keverjük bele a lisztet, és süssük további 1 percig. Vegyük le a tűzről, és apránként adjuk hozzá a húslevest.

4. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot. Tegyük bele a burgonyát, és főzzük még 10 percig vagy amíg a burgonya megpuhul.

5. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tejfölt és a petrezselyemzöldet. Tegyük vissza, és állandóan kevergetve főzzük, de ne forraljuk, még 1-2 percig. Merjük ki a levest tányérokba, szórjuk meg snidlinggel, és azonnal tálaljuk.

Tyúkhús-alaplé

Kép nélkül
35 dkg farhát
40 dkg tyúkcsont
6 szem bors
40 dl víz
1 db darabolt sárgarépa
1 fej félbevágott vöröshagyma

1. Nagy fazékba teszünk a feldarabolt csontot és farhátat, hozzáadjuk az összevágott vöröshagymát, sárgarépát, szárzellert, a borsot és a bouquet garnit (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, 120-180 percen keresztül gyöngyöztetve főzzük, közben a keletkező habot nagy szűrőkanállal leszedjük a tetejéről (2. kép). A levet szitán át egy tiszta tálba öntjük, és hagyjuk kihűlni.

3. Egy éjszakán át hidegen tartjuk, aztán a megszilárdult zsírt a tetejéről leszedjük (3. kép). Ha a hűtésre nincs 24 óránk, a zsírt konyhai itatóssal szedjük le az átszűrt forró húslé tetejéről.

Burgonyás szalonnaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 53 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
Burgonyás szalonnaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
pinterest