Regös halászlé

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Regös halászlé
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg ponty
másfél dl tejföl
1 dl fehérbor
2 és fél dkg zsír
30 dkg burgonya
1 gerezd fokhagyma
20 dkg vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint babérlevél

Elkészítés:

1. A halat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük.

2. A fejből és farokrészből a fele vöröshagymával és a fokhagymával hallevest főzünk.

3. Zsíron a vöröshagyma finomra vágott másik felét megfonnyasztjuk, pirospaprikával színezzük, fűszerezzük és felöntjük a borral.

4. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget és burgonyát, borssal, babérlevéllel ízesítjük, és felöntjük annyi leszűrt hallével, hogy ellepje.

5. Amikor a zöldségek puhulni kezdenek, hozzáadjuk a halszeleteket és készre főzzük, végül a tejföllel ízesítjük.

Regös halászlé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 566 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
Regös halászlé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
recept beküldése