Lasagne

Lasagne al forno

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lasagne
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál sűrített paradicsom
25 dkg vegyes darált hús
20 dkg lasagne
5 dl tej
6 dkg vaj
½ dl vörösbor
3 evőkanál olívaolaj
5 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. a sárgarépát meghámozzuk, a zellert megtisztítjuk és megmossuk. Mindkettőt kis kockákra vágjuk.

2. A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk. A parmezánt finomra reszeljük. Egy tűzálló tálat kb. 1 evőkanál olívaolajjal kikenünk.

3. A megmaradt olívaolajat mély serpenyőben közepes lángon felmelegítjük. A vöröshagymát, a fokhagymát és a vegyes darált húst megsütjük benne. A sárgarépát és a zellert hozzáadjuk, és kis ideig együtt pároljuk őket.

4. Belekeverjük a paradicsomsűrítményt, a bort és a konzervparadicsomot a levével. A paradicsomot szétnyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percig főzzük.

5. Egy edényben megolvasztunk 5 deka vajat. Belekeverjük a lisztet, és világos rántást készítünk. A tejet állandó keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk, majd sózzuk és borsozzuk.

6. A besamelmártást alacsony hőfokon kevergetve kb. 5 percig főzzük. a sütőt 200 fokra előmelegítjük.

7. Egy tűzálló tál aljára 2-3 evőkanál besamelmártást teszünk, majd befedjük lasagnelapokkal. Erre darált húsos keveréket teszünk, majd megint besamelt, arra pedig lasagnelapokat rétegezünk. A tetejére besamelmártással megkent tésztaréteg kerüljön. Ekkor tegyük a tetejére a mozzarellaszeleteket, és szórjuk rá a reszelt parmezánt. A tetejére morzsoljunk egy kis vajat, és süssük a sütőben kb. 40 percig.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 363 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
recept beküldése