Narancssárga tészta mákmártásban

| , Metélttészta mákmártással receptek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg darált mák
30 dkg sárgarépa
3 evőkanál vaj
2 teáskanál napraforgóolaj
3 db tojás
35 dkg liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sárgarépát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és kb. 15 perc alatt puhára főzzük annyi vízben, amennyi ellepi.

2. Utána leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a felét pürésítjük. A megmaradt darabokat vékony csíkokra vágjuk.

3. A lisztet egy tálba púpozzuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a sárgarépapürét, majd az olajat és a sót.

4. A hozzávalókat óvatosan összedolgozva tésztát gyúrunk, amelyet frissen tartó fóliába tekerve 30 percig pihentetünk.

5. Ezután a tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk és kissé kiszárítjuk.

6. Nagy fazékban sós vizet forralunk, és kb. 3 percig főzzük benne a tésztát.

7. A vajat felolvasztjuk, és magas hőfokon megpirítjuk benne a mákot. Beleöntjük az alaplevet, és 4 percig főzzük.

8. A tésztát szűrőkanállal kivesszük a vízből, lecsepegtetjük és a sárgarépacsíkokkal együtt a mákmártáshoz adjuk. Kb. 1-2 percig mérsékelt hőfokon főzzük, végül előmelegített tányérokon, frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Narancssárga tészta mákmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 377 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Narancssárga tészta mákmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
facebook