Omlett szardellás paradicsommártással



Elkészítés:
1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon. Ha az olaj már forró, futtassuk meg benne a (kés lapjával összeroppantott) fokhagymát, aztán vegyük ki.
2. Tegyük a serpenyőbe a mozsárban pépesített (és ha sós, akkor leöblített) szardellát, a petrezselymet és a passzírozott paradicsomot, fűszerezzük chiliporral és kevés sóval, majd főzzük 15 percig. Ha kész, öntsük át a paradicsomszószt a serpenyőből egy tálba, és hagyjuk hűlni.
3. A friss tojásokat villával verjük fel egy kevés sóval és chilivel ízesítve.
4. Egy másik serpenyőben közepes lángon forrósítsunk fel kevés olajat, és öntsük rá a tojást. Keverjük néhány másodpercig, majd hagyjuk, hogy megpiruljon az egyik oldala.
5. Egy nagy tányér segítségével fordítsuk meg az omlettet. Ha a másik oldala is megfelelően megsült, akkor csúsztassuk egy kerek tálra, és azonnal tálaljuk. Kínáljuk mellé a fűszeres, szardellás paradicsomszószt.