Omlett szardellás paradicsommártással

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Omlett szardellás paradicsommártással
Eszközök: kés, mozsár, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 db tojás
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
ízlés szerint
ízlés szerint chilipor
néhány szál petrezselyem

Elkészítés:

1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon. Ha az olaj már forró, futtassuk meg benne a (kés lapjával összeroppantott) fokhagymát, aztán vegyük ki.

2. Tegyük a serpenyőbe a mozsárban pépesített (és ha sós, akkor leöblített) szardellát, a petrezselymet és a passzírozott paradicsomot, fűszerezzük chiliporral és kevés sóval, majd főzzük 15 percig. Ha kész, öntsük át a paradicsomszószt a serpenyőből egy tálba, és hagyjuk hűlni.

3. A friss tojásokat villával verjük fel egy kevés sóval és chilivel ízesítve.

4. Egy másik serpenyőben közepes lángon forrósítsunk fel kevés olajat, és öntsük rá a tojást. Keverjük néhány másodpercig, majd hagyjuk, hogy megpiruljon az egyik oldala.

5. Egy nagy tányér segítségével fordítsuk meg az omlettet. Ha a másik oldala is megfelelően megsült, akkor csúsztassuk egy kerek tálra, és azonnal tálaljuk. Kínáljuk mellé a fűszeres, szardellás paradicsomszószt.

Omlett szardellás paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 327 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Omlett szardellás paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
facebook