Töltött padlizsán



Elkészítés:
1. Vágjuk hosszában félbe a megmosott padlizsánt, teáskanállal vájjuk ki a belsejét, és vagdaljuk kockákra.
2. Forrósítsunk fel kb. 3 evőkanál olajat, és pirítsuk meg benne a félbe vágott padlizsánt.
3. Forrósítsunk újra 3 evőkanál olajat, pároljuk meg benne a a hagymát, majd süssük meg a darált húst, és a padlizsán kockákra vágott belsejét.
4. Kb. 60 perc sütés után keverjük hozzá a sót, a borsot, a petrezselymet és a bort. Főzzük a keveréket még 20 percig, alacsony hőfokon.
5. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. a besamelhez készítsünk a vajból és a lisztből virágos rántást, öntsük bele keverés közben a tejet, majd sózzuk meg. Főzzük míg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a felvert tojást meg a cukrot.
6. Tegyük a félbe vágott padlizsánt tűzálló tálba, töltsük meg a darált húsos keverékkel, és öntsük a tetejére a besamel-szószt. Szórjuk meg a reszelt sajttal.
7. A paradicsomlevet keverjük össze a maradék olajjal, és öntsük a padlizsán mellé. Süssük az egészet a sütőben kb. 60 percig.