Töltött padlizsán

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött padlizsán
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db padlizsán
8 evőkanál kemény reszelt sajt
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 és ¼ dl olívaolaj
1 fej kockára vágott fehér hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A besamel mártáshoz:
1 db tojás
1 evőkanál kristálycukor
2 és fél dl tej
3 evőkanál vaj
6 evőkanál liszt

Elkészítés:

1. Vágjuk hosszában félbe a megmosott padlizsánt, teáskanállal vájjuk ki a belsejét, és vagdaljuk kockákra.

2. Forrósítsunk fel kb. 3 evőkanál olajat, és pirítsuk meg benne a félbe vágott padlizsánt.

3. Forrósítsunk újra 3 evőkanál olajat, pároljuk meg benne a a hagymát, majd süssük meg a darált húst, és a padlizsán kockákra vágott belsejét.

4. Kb. 60 perc sütés után keverjük hozzá a sót, a borsot, a petrezselymet és a bort. Főzzük a keveréket még 20 percig, alacsony hőfokon.

5. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. a besamelhez készítsünk a vajból és a lisztből virágos rántást, öntsük bele keverés közben a tejet, majd sózzuk meg. Főzzük míg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a felvert tojást meg a cukrot.

6. Tegyük a félbe vágott padlizsánt tűzálló tálba, töltsük meg a darált húsos keverékkel, és öntsük a tetejére a besamel-szószt. Szórjuk meg a reszelt sajttal.

7. A paradicsomlevet keverjük össze a maradék olajjal, és öntsük a padlizsán mellé. Süssük az egészet a sütőben kb. 60 percig.

Töltött padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 232 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
Töltött padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
hírlevél