Csokoládés korongok



Elkészítés:
1. Szitáljuk össze a lisztet, a keserű kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipetnyi sót.
2. Egy másik tálban keverjük habosra a vajat és a cukrot. Óvatosan dolgozzuk bele a tojást. Adjunk hozzá 12,5 deka olvasztott étcsokoládét és a vaníliaesszenciát.
3. Dolgozzuk a masszába a lisztes keveréket. Osszuk a tésztát két egyenlő részre, és formáljunk belőle két 5 cm átmérőjű hengert. Csomagoljuk átlátszó fóliába és tegyük a mélyhűtőbe legalább 4 órára.
4. Melegítsük be a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral.
5. Vágjuk fel a tésztahengereket 5 mm vastag korongokra, és rendezzük el a két tepsin egymástól 2,5 cm távolságra. Tegyük a sütőbe, és süssük 10-12 percig.
6. Rakjuk a korongokat grillrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. Díszítsük a kekszeket a maradék olvasztott étcsokoládéval, majd a képen látható módon csurgassuk rá az olvasztott fehér csokoládét is.