Marhahúsos miniburger

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahúsos miniburger
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db szeletelt paradicsom
10 dkg zsenge rukkola
1 teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál
4 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 teáskanál apróra vágott, friss kakukkfű
3 és fél evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál dijoni mustár
ízlés szerint karikára vágott hagyma
ízlés szerint ketchup

Elkészítés:

1. A húspogácsához egy nagy tálban jól dolgozzuk össze a darált húst a mustárral, 3 evőkanál olajjal, a kakukkfűvel, a fokhagymával, a sóval és a borssal.

2. Formáljunk a masszából 12 azonos méretű pogácsát. Tegyük őket egy tányérra, fedjük le folpackkal, és rakjuk őket a hűtőbe 30 percre.

3. Forrósítsuk fel a maradék olajat egy grillserpenyőben közepesnél nagyobb lángon, vagy melegítsük elő az asztali grillt közepesnél magasabb fokozaton, és vékonyan kenjük meg olajjal. Oldalanként 3-4 perc alatt süssük át és pirítsuk aranybarnára a húspogácsákat.

4. A félbevágott zsemléket is pirítsuk meg vágott oldalukkal lefelé 2-3 perc alatt a grillen.

5. Tegyünk a zsemlék alsó felére rukkolát, arra húspogácsát, paradicsomszeletet, hagymakarikát és ketchupot, végül a zsemle másik felét. Forrón kínáljuk.

Ketchup

Ketchup
3 szem szegfűszeg
2 szem borókabogyó
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál kristálycukor

1. A paradicsomot (amelyből két 40 dekás dobozt vegyünk, amelyben darabolt paradicsom van a saját levében eltéve) késes betétű konyhai robotgépben pürésítsük.

2. Öntsük át egy közepes méretű vastag aljú lábosba, adjuk hozzá a lereszelt hagymát, a cukrot, az ecetet, a fokhagymát, a babérlevelet, a borókabogyót és a szegfűszeget.

3. Nagy lángon forraljuk fel, aztán mérsékelt tűzön főzzük 15-20 percen át, amíg mártás állagúra sűrűsödik.

4. Passzírozzuk át finom szűrőn, hogy teljesen sima szószunk legyen. Töltsük sterilizált üvegekbe, és mielőtt felhasználnánk, tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Hűtőben akár egy hónapig is eláll. Felbontás után mindenképpen hűtőben kell tartanunk!

Marhahúsos miniburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 335 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Marhahúsos miniburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
recept beküldése