Marhahúsos miniburger



Elkészítés:
1. A húspogácsához egy nagy tálban jól dolgozzuk össze a darált húst a mustárral, 3 evőkanál olajjal, a kakukkfűvel, a fokhagymával, a sóval és a borssal.
2. Formáljunk a masszából 12 azonos méretű pogácsát. Tegyük őket egy tányérra, fedjük le folpackkal, és rakjuk őket a hűtőbe 30 percre.
3. Forrósítsuk fel a maradék olajat egy grillserpenyőben közepesnél nagyobb lángon, vagy melegítsük elő az asztali grillt közepesnél magasabb fokozaton, és vékonyan kenjük meg olajjal. Oldalanként 3-4 perc alatt süssük át és pirítsuk aranybarnára a húspogácsákat.
4. A félbevágott zsemléket is pirítsuk meg vágott oldalukkal lefelé 2-3 perc alatt a grillen.
5. Tegyünk a zsemlék alsó felére rukkolát, arra húspogácsát, paradicsomszeletet, hagymakarikát és ketchupot, végül a zsemle másik felét. Forrón kínáljuk.
Ketchup

1. A paradicsomot (amelyből két 40 dekás dobozt vegyünk, amelyben darabolt paradicsom van a saját levében eltéve) késes betétű konyhai robotgépben pürésítsük.
2. Öntsük át egy közepes méretű vastag aljú lábosba, adjuk hozzá a lereszelt hagymát, a cukrot, az ecetet, a fokhagymát, a babérlevelet, a borókabogyót és a szegfűszeget.
3. Nagy lángon forraljuk fel, aztán mérsékelt tűzön főzzük 15-20 percen át, amíg mártás állagúra sűrűsödik.
4. Passzírozzuk át finom szűrőn, hogy teljesen sima szószunk legyen. Töltsük sterilizált üvegekbe, és mielőtt felhasználnánk, tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Hűtőben akár egy hónapig is eláll. Felbontás után mindenképpen hűtőben kell tartanunk!