Pulykamell szárított paradicsommal



Elkészítés:
1. A pulykát vágjuk vékony, körülbelül 8 centiméteres csíkokra.
2. Pirítsuk a mogyoróhagymát és a chilipaprikát az olajban egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon, körülbelül 5 percig.
3. Tegyük hozzá a pulykát, és pirítsuk magas lángon még 3 percig, majd sózzuk és borsozzuk.
4. Adjuk hozzá a kétféle olajbogyót és a szárított paradicsomot. Öntsük hozzá a bort, és hagyjuk elpárologni.
5. Öntsük hozzá a levest, adjuk hozzá az ágról letépkedett rozmaringleveleket. Pároljuk lassú tűzön 5-10 percig, míg a pulyka megpuhul. Forrón tálaljuk.
Csirkealaplé

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.