Csokis, mandulás habcsók

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokis, mandulás habcsók
Adag: 2 tepsi (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg pirított darált mandula
12 és fél dkg reszelt étcsokoládé
2 teáskanál reszelt narancshéj
1 csipet

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 130 fokra. Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral.

2. Verjük fel a tojásfehérjét a sóval, elektromos habverővel, közepes-magas fordulatszámon kb. 3 percig.

3. Apránként adagoljuk hozzá a cukrot, miközben közepes fordulatszámon tovább verjük a habot, amíg fényes és kemény lesz, és a cukor teljesen elolvad benne.

4. Adjuk hozzá a reszelt csokoládét, a darált mandulát és a reszelt narancshéjat.

5. Az előkészített tepsikbe nyomózsákkal vagy kiskanállal adagolva tegyünk diónyi halmokat egymástól 2,5 centire. Süssük 40-45 percig, amíg a habcsókok kissé megszilárdulnak és enyhén pirulni kezdenek.

6. Kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk benne a habcsókokat 6-12 óra hosszáig, amíg teljesen kiszáradnak (törjünk el egyet, hogy meggyőződjünk erről).

Csokis, mandulás habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 514 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
Csokis, mandulás habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
recepttár