Tonhalvagdalt
Polpettone di tonno



Elkészítés:
1. Szűrjük le az olajban eltett tonhalat, és villával törjük össze.
2. A tojásokat kissé verjük fel, és keverjük össze a tonhallal, kevés aprított petrezselyemmel, a reszelt sajttal, a citromhéjjal és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható masszát kapjunk.
3. Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, és formázzunk a keverékből hosszúkás kenyérformát.
4. Közben terítsünk a munkafelületre egy megfelelő méretű sütőpapírt, olajozzuk be vékonyan, és tegyük rá a megformázott halas masszát. Tekerjük körbe a papírral, és kötözzük össze konyhai zsineggel.
5. Egy nagy fazékban forraljunk vizet, és amikor forrni kezd, óvatosan tegyük bele a csomagot, és főzzük 20 percen keresztül.
6. Ezt követően vegyük ki a vagdaltat a vízből, csomagoljuk ki, és hagyjuk hűlni. Akkor vágjuk csak szeletekre, ha teljesen kihűlt.