Tonhalvagdalt

Polpettone di tonno

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tonhalvagdalt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzerv tonhal
1 teáskanál olívaolaj
1 db citrom reszelt héja
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 db tojás
igény szerint zsemlemorzsa
ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Szűrjük le az olajban eltett tonhalat, és villával törjük össze.

2. A tojásokat kissé verjük fel, és keverjük össze a tonhallal, kevés aprított petrezselyemmel, a reszelt sajttal, a citromhéjjal és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható masszát kapjunk.

3. Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, és formázzunk a keverékből hosszúkás kenyérformát.

4. Közben terítsünk a munkafelületre egy megfelelő méretű sütőpapírt, olajozzuk be vékonyan, és tegyük rá a megformázott halas masszát. Tekerjük körbe a papírral, és kötözzük össze konyhai zsineggel.

5. Egy nagy fazékban forraljunk vizet, és amikor forrni kezd, óvatosan tegyük bele a csomagot, és főzzük 20 percen keresztül.

6. Ezt követően vegyük ki a vagdaltat a vízből, csomagoljuk ki, és hagyjuk hűlni. Akkor vágjuk csak szeletekre, ha teljesen kihűlt.

Készíthetünk hozzá egy gyors mártást: késes betétű konyhai robotgépben vagy aprítóban keverjünk össze extraszűz olívaolajat petrezselyemmel, 2-3 gerezd fokhagymával, szardellafilével, néhány kapribogyóval és fél citrom levével.
Tonhalvagdalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 567 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Tonhalvagdalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
pinterest