Langyos tésztasaláta koktélparadicsommal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Langyos tésztasaláta koktélparadicsommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg puha kecskesajt
3 evőkanál vörösborecet
4 evőkanál olívaolaj
1 csokor bazsalikom
4 evőkanál olaj
6 gerezd fokhagyma
30 dkg cukkini
10 dkg fenyőmag
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot megmossuk és négyfelé vágjuk. A fenyőmagot serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül, gyakori kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk.

2. A cukkinit megtisztítjuk és hosszában 0.5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd azokat csíkokra, végül megsózzuk.

3. Az olajbogyókat középen kettévágjuk, a magot kiemeljük. A fokhagymát megtisztítjuk, először szeletekre, majd csíkokra vágjuk, aztán a forró olajban aranybarnára futtatjuk. Kivesszük és konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.

4. A cukkinicsíkokat szárazra töröljük, és a fokhagyma olaján 2-3 percig pároljuk, közben időnként megkeverjük. Szűrőben lecsepegtetjük, és az olajat felfogjuk.

5. A kecskesajtot durvára reszeljük. A bazsalikomot leöblítjük, megszárítjuk, és a leveleit letépdessük a szárról. Néhány levelet félreteszünk, a többit csíkokra vágjuk. A chilit hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és nagyon apró kockákra vágjuk.

6. A fokhagymából, az olívaolajból, az ecetből, sóból és a chiliből salátaöntetet keverünk.

7. A tésztát 5-6 cm hosszú darabokra törjük, a csomagoláson található útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük.

8. A tésztát és a többi hozzávalót összekeverjük a salátaöntettel, és bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.

Langyos tésztasaláta koktélparadicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 210 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Langyos tésztasaláta koktélparadicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
most van szezonja