Langyos tésztasaláta koktélparadicsommal



Elkészítés:
1. A paradicsomot megmossuk és négyfelé vágjuk. A fenyőmagot serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül, gyakori kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk.
2. A cukkinit megtisztítjuk és hosszában 0.5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd azokat csíkokra, végül megsózzuk.
3. Az olajbogyókat középen kettévágjuk, a magot kiemeljük. A fokhagymát megtisztítjuk, először szeletekre, majd csíkokra vágjuk, aztán a forró olajban aranybarnára futtatjuk. Kivesszük és konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.
4. A cukkinicsíkokat szárazra töröljük, és a fokhagyma olaján 2-3 percig pároljuk, közben időnként megkeverjük. Szűrőben lecsepegtetjük, és az olajat felfogjuk.
5. A kecskesajtot durvára reszeljük. A bazsalikomot leöblítjük, megszárítjuk, és a leveleit letépdessük a szárról. Néhány levelet félreteszünk, a többit csíkokra vágjuk. A chilit hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és nagyon apró kockákra vágjuk.
6. A fokhagymából, az olívaolajból, az ecetből, sóból és a chiliből salátaöntetet keverünk.
7. A tésztát 5-6 cm hosszú darabokra törjük, a csomagoláson található útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük.
8. A tésztát és a többi hozzávalót összekeverjük a salátaöntettel, és bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.