Szardíniai ravioli
Angiulottos de pezza



Elkészítés:
1. A lisztet tegyük gyúródeszkára vagy más sima felületre, csináljunk mélyedést a közepébe.
2. Ide tegyük a sót, a sáfrányt, az olajat, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy az egészet összedolgozva sima tésztát kapjunk. Tegyük félre, és pihentessük 20 percig.
3. Közben készítsük el a tölteléket. Olajon pirítsuk meg a darált húst, majd keverjük össze a reszelt pecorinóval és a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
4. A tésztát nyújtsuk ki vékonyra (készíthetjük tésztagéppel is). Vágjuk 5 cm-es oldalú négyzetekre, és töltsük meg őket az előre elkészített töltelékkel. (Könnyebben összeragaszthatjuk a tésztalapokat, ha a töltelék mellett a belső oldalukat megkenjük felvert tojással.)
5. Bőséges mennyiségű sós vízben főzzük meg őket, majd szűrjük le, keverjük össze a vajjal, és tálalás előtt hintsük meg őket reszelt pecorinóval.