Szardíniai ravioli

Angiulottos de pezza

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szardíniai ravioli
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
25 dkg liszt
ízlés szerint
A tetejére:
10 dkg frissen reszelt pecorino sajt
12 dkg vaj
A töltelékhez:
40 dkg darált hús
15 dkg frissen reszelt pecorino sajt
4 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet tegyük gyúródeszkára vagy más sima felületre, csináljunk mélyedést a közepébe.

2. Ide tegyük a sót, a sáfrányt, az olajat, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy az egészet összedolgozva sima tésztát kapjunk. Tegyük félre, és pihentessük 20 percig.

3. Közben készítsük el a tölteléket. Olajon pirítsuk meg a darált húst, majd keverjük össze a reszelt pecorinóval és a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. A tésztát nyújtsuk ki vékonyra (készíthetjük tésztagéppel is). Vágjuk 5 cm-es oldalú négyzetekre, és töltsük meg őket az előre elkészített töltelékkel. (Könnyebben összeragaszthatjuk a tésztalapokat, ha a töltelék mellett a belső oldalukat megkenjük felvert tojással.)

5. Bőséges mennyiségű sós vízben főzzük meg őket, majd szűrjük le, keverjük össze a vajjal, és tálalás előtt hintsük meg őket reszelt pecorinóval.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Szardíniai ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 408 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Szardíniai ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
szótár