Kacsaleves wokban



Elkészítés:
1. Készítsük elő a húst: vágjuk csíkokra a kacsafilét.
2. Tisztítsuk meg a fokhagymát és a mogyoróhagymát, vágjuk apróra. Mossuk meg a sárgarépát, vágjuk vékony, hosszúkás darabokra.
3. Forrázzuk le a paradicsomot, hámozzuk meg, magozzuk ki, és vágjuk kis kockákra. Mossuk meg a brokkolit, válasszuk szét kisebb rózsákra.
4. Mossuk meg a zellert, hámozzuk meg, és vágjuk fel vékony szeletekre. Mossuk meg a koriandert, és tépdessük le a leveleit.
5. Tegyünk egy wokba 1 kávéskanál olajat, és itatóspapírral vagy ecsettel kenjük be a wok belsejét. Öntsük a maradék olajat is a wokba, pirítsuk meg benne a kacsadarabokat a zúzott fokhagymával és mogyoróhagymával; amikor kis színt kapnak, öntsük fel 7,5 dl vízzel.
6. Sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele az összes zöldséget, közepes lángon főzzük 15 percig.
7. Amikor elkészült a leves, szórjuk a wokba a korianderleveleket, és tálaljuk azonnal az előmelegített tányérokra.