Articsóka római módra

Carciofi alla romana

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Articsóka római módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db zsenge articsóka
másfél dl fehérbor
4 evőkanál olívaolaj
1 db citrom
2 gerezd fokhagyma
4 szál menta
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mentát megmossuk, szárazra rázzuk, a leveleit lecsipkedjük, és finomra aprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és összekeverjük a mentával.

2. A citromot kifacsarjuk és a citromlevet 1-2 liter vízzel egy tálban elkeverjük. Az articsóka (kisebb fejűeket válasszunk ehhez az ételhez, és figyeljünk arra, hogy vásárláskor a levelek szorosan zártak legyenek) szárát levágjuk. A külső leveleket eltávolítjuk. A levélcsúcsokat konyhai ollóval levagdossuk.

3. A megtisztított articsókát azonnal a citromos vízbe tesszük (különben elszíneződik). Kivesszük a citromos léből, majd konyhai papírtörlővel szárazra törölgetjük. A töltéshez az articsókát húsklopfolóval felül könnyedén megütögetjük.

4. A fokhagyma-menta keveréket az articsóka levelei közé szórjuk.

5. Két evőkanál olívaolajat egy edényben közepes lángon megmelegítünk. Az articsókákat egymás mellé a lábosba állítjuk, és a maradék olívaolajjal meglocsoljuk.

6. Az articsókát kb. 3 percig sütjük, utána sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a bort és 1.5 dl vizet, majd kb. 30 percig pároljuk az articsókát, amíg meg nem puhul. Miután kiemeltük, a levét még 5 percig fedő nélkül főzzük.

7. A megfőtt articsókát a levével meglocsoljuk, és mentalevelekkel díszítjük.

Articsóka római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 66 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Articsóka római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
könyvek