Cannelloni spenóttal
Cannelloni con spinaci



Elkészítés:
1. A friss spenótot (amelyből használhatunk mélyhűtött pürét is: egyszerűen hagyjuk kiolvadni, és jól nyomkodjuk ki) megtisztítjuk és megmossuk. Bő forró vízbe tesszük, és egyszer felfőzzük, majd leszűrjük. Jól lecsöpögtetjük.
2. A fokhagymát megtisztítjuk, a grana padanót finomra reszeljük. Egy tűzálló edényt olívaolajjal kikenünk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
3. A fenyőmagot serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, és hűlni hagyjuk. A ricottát 1 tojással, egy kevés sóval és borssal simára keverjük.
4. A fokhagymagerezdet átnyomjuk a présen, és hozzáadjuk. A fenyőmagot felaprítjuk, és a túrókrémhez keverjük.
5. A spenótot kinyomkodjuk és durvára vágjuk, majd jól összekeverjük a túrókrémmel.
6. A spenótos-ricottás masszát kanállal vagy habzsákkal a cannellonikba töltjük. A cannellonikat egy más mellé fektetjük a tűzálló tálba.
7. Összekeverjük a tejszínt, 6 dkg grana padanóval és a maradék 2 tojással, majd a cannellonikra öntjük. A tűzálló tálat sütőbe tesszük, alulról a második szinten kb. 35 percig sütjük.