Cannelloni spenóttal

Cannelloni con spinaci

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg ricotta sajt
16 db cannelloni
40 dkg spenót
másfél dkg vaj
10 dkg tejszín
3 nagyobb tojás
2 dkg fenyőmag
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A friss spenótot (amelyből használhatunk mélyhűtött pürét is: egyszerűen hagyjuk kiolvadni, és jól nyomkodjuk ki) megtisztítjuk és megmossuk. Bő forró vízbe tesszük, és egyszer felfőzzük, majd leszűrjük. Jól lecsöpögtetjük.

2. A fokhagymát megtisztítjuk, a grana padanót finomra reszeljük. Egy tűzálló edényt olívaolajjal kikenünk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

3. A fenyőmagot serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, és hűlni hagyjuk. A ricottát 1 tojással, egy kevés sóval és borssal simára keverjük.

4. A fokhagymagerezdet átnyomjuk a présen, és hozzáadjuk. A fenyőmagot felaprítjuk, és a túrókrémhez keverjük.

5. A spenótot kinyomkodjuk és durvára vágjuk, majd jól összekeverjük a túrókrémmel.

6. A spenótos-ricottás masszát kanállal vagy habzsákkal a cannellonikba töltjük. A cannellonikat egy más mellé fektetjük a tűzálló tálba.

7. Összekeverjük a tejszínt, 6 dkg grana padanóval és a maradék 2 tojással, majd a cannellonikra öntjük. A tűzálló tálat sütőbe tesszük, alulról a második szinten kb. 35 percig sütjük.

Cannelloni spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 39 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Cannelloni spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
facebook