Wontonleves

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Wontonleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db negyedekre vágott pak choi
12 db készen vásárolt wontontésztalap
8 db szárított kínai júdásfüle gomba
15 dkg nyers, tisztított garnélarák
1 csipet fehér bors
1 csipet
1 teáskanál osztrigaszósz
2 teáskanál rizsbor
másfél teáskanál szezámolaj
1 csokor apróra vágott metélőhagyma
2 teáskanál világos szójaszósz
vagy
2 teáskanál tamari

Elkészítés:

1. A finomra vágott garnélarákot, a sertéshúst, a gombát (amely lehet szárított siitake- vagy vargányagomba is), a metélőhagymát tegyük tálba, és keverjük össze 1-1 teáskanál szezámolajjal, tamari vagy szójaszósszal, rizsborral, osztrigaszósszal és sóval.

2. Fogjunk egy wonton tésztalapot (a többit takarjuk le nedves konyharuhával, hogy ki ne száradjon), és rombusz alakban fektessük a munkafelületre. Tegyünk evőkanálnyi tölteléket a közepére, és a tészta széleit kenjük meg egy kis vízzel. Hajtsuk félbe háromszög alakban, és a széleit nyomkodjuk össze. a két távolabbi sarkát illesszük össze (mintha tortellinit készítenénk), nedvesítsük meg, és nyomjuk össze.

3. Töltsünk meg vízzel egy nagyobb lábost, és melegítsük gyöngyöző forrásig. Főzzük a tésztát kisebb adagokban 5 percig, közben egyszer fordítsuk meg. Fontos, hogy ne forraljuk a vizet nagy lángon, különben a töltött tészta szétesik.

4. Közben egy külön edényben forraljuk fel a zöldségalaplét, és ízesítsük a maradék szezámolajjal, a tamari vagy szójaszósszal, a rizsborral és a fehér borssal. Tegyük bele a bébi pak choi-t, és főzzük pár percig.

5. A tésztát és a pak choi-t osszuk el mélytányérokba, majd öntsük rá az alaplét, és azonnal tálaljuk.

Ha a tésztát előre megtöltjük, felhasználásig lefagyaszthatjuk (főzés nélkül). Tegyük sütőpapírral kibélelt Tupperware dobozba, zárjuk le szorosan, és helyezzük a mélyhűtőbe. A töltött wontont fagyasztva is megfőzhetjük - ez esetben növeljük a főzési időt 2-3 perccel.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
3 szál apróra vágott szárzeller
3 db apróra vágott póréhagyma
3 db apróra vágott sárgarépa
1 szál szárzeller
2 ág kakukkfű
5 szem tört fekete bors
2 evőkanál tengeri só
2 fej szeletelt vöröshagyma
5 dl fehérbor
20 dl víz

1. A fűszercsokrot kötünk petrezselyemből, kakukkfűből, 2 babérlevélből és 1 szál szárzellerből .

2. A court bouillonhoz (alapléhez) nagy lábosban felforraljuk a vizet a borral, a zöldségekkel, a fűszercsokorral, a babérlevéllel, a sóval és borssal. A lángot takarékra állítjuk, és fedő nélkül 30 percig főzzük. Átszűrjük, a zöldségeket kidobjuk, és a lét hagyjuk kihűlni.

Wontonleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 21 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
Wontonleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
szótár