Hűtött málnás szuflé



Elkészítés:
1. Sütőpapírba becsomagolunk 8 db egydecis üvegpoharat; fontos, hogy a papír magasabb legyen, mint a pohár.
2. Robotgépben vagy mixerben összekeverünk 2 evőkanálnyi citruslevet a málnával és a cukorral. Simára keverjük, átpasszírozzuk. A pépből félrerakunk 1,5 decit. Letakarva lehűtjük. A maradék pépet tálba öntjük.
3. Egy másik tálban kissé felverjük a tejszínt, belekeverjük a gyümölcspépbe. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a tejszínes málnapépbe forgatjuk. A pépet az előkészített poharakba kanalazzuk és egy éjszakán át fagyasztjuk.
4. Kivágunk 8 sütőpapírcsíkot. 22.5 deka étcsokoládét tűzálló tálba tördelve, vízfürdő fölött felolvasztunk. Kissé lehűtjük. A papírcsíkok egyik oldalát megkenjük az olvasztott csokoládéval.
5. Kivesszük a szuflét a mélyhűtőből, eltávolítjuk a sütőpapírt. A csokoládés sütőpapírt óvatosan a pohár szájára tekerjük. A szuflés poharakat 5 percre visszatesszük a fagyasztóba. Az idő letelte után óvatosan lehúzzuk a papírt, majd a szuflét ismét visszarakjuk a fagyasztóba.
6. Felolvasztjuk a maradék csokoládét, hideg üvegtálra vagy márvány munkalapra öntjük, éles késsel, a csokoládét 25 fokos szögben vágva csokicsavarokat készítünk. Ha a csokoládéból nem sikerül csokicsavarokat készíteni, mert a csokoládé töredezik, akkor nagyon lehűlt. Melegítsük fel újra, majd langyos állapotban ismételjük meg a csavarok készítését.
7. A szuflét a tálalás előtt 20 perccel vesszük ki a fagyasztóból. Vegyes bogyós gyümölccsel (pl. áfonyával, ribizlivel), csokicsavarral és a félrerakott málnás gyümölcspéppel díszítve tálaljuk.