Hűtött málnás szuflé

Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg málna
4 és fél dl tejszín
1 db citrom leve
1 db narancs leve

Elkészítés:

1. Sütőpapírba becsomagolunk 8 db egydecis üvegpoharat; fontos, hogy a papír magasabb legyen, mint a pohár.

2. Robotgépben vagy mixerben összekeverünk 2 evőkanálnyi citruslevet a málnával és a cukorral. Simára keverjük, átpasszírozzuk. A pépből félrerakunk 1,5 decit. Letakarva lehűtjük. A maradék pépet tálba öntjük.

3. Egy másik tálban kissé felverjük a tejszínt, belekeverjük a gyümölcspépbe. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a tejszínes málnapépbe forgatjuk. A pépet az előkészített poharakba kanalazzuk és egy éjszakán át fagyasztjuk.

4. Kivágunk 8 sütőpapírcsíkot. 22.5 deka étcsokoládét tűzálló tálba tördelve, vízfürdő fölött felolvasztunk. Kissé lehűtjük. A papírcsíkok egyik oldalát megkenjük az olvasztott csokoládéval.

5. Kivesszük a szuflét a mélyhűtőből, eltávolítjuk a sütőpapírt. A csokoládés sütőpapírt óvatosan a pohár szájára tekerjük. A szuflés poharakat 5 percre visszatesszük a fagyasztóba. Az idő letelte után óvatosan lehúzzuk a papírt, majd a szuflét ismét visszarakjuk a fagyasztóba.

6. Felolvasztjuk a maradék csokoládét, hideg üvegtálra vagy márvány munkalapra öntjük, éles késsel, a csokoládét 25 fokos szögben vágva csokicsavarokat készítünk. Ha a csokoládéból nem sikerül csokicsavarokat készíteni, mert a csokoládé töredezik, akkor nagyon lehűlt. Melegítsük fel újra, majd langyos állapotban ismételjük meg a csavarok készítését.

7. A szuflét a tálalás előtt 20 perccel vesszük ki a fagyasztóból. Vegyes bogyós gyümölccsel (pl. áfonyával, ribizlivel), csokicsavarral és a félrerakott málnás gyümölcspéppel díszítve tálaljuk.

A málnát és a tejszínt közvetlenül soha ne keverjük össze, mert a málnában lévő gyümölcssav "összerántja" a tejszínt.
Hűtött málnás szuflé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 176 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Hűtött málnás szuflé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
cikkek