Panforte



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (a gázsütőt 4-es fokozaton). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Keverjük össze a cukrozott gyümölcshéjakat a dióval, a liszttel és a fűszerekkel egy nagyobb tálban.
3. Egy serpenyőben melegítsük fel a barna cukrot, a mézet és a vizet. Kevergessük folyamatosan, míg a cukor felolvad benne. Hideg vizes ecsettel mossuk le a serpenyő oldalát, hogy ne kristályosodjon ki rajta a cukor. Pároljuk kevergetés nélkül, míg a szirup elkezd felhólyagosodni, és körülbelül 114 fokos. Ezt a cukorhőmérővel ellenőrizhetjük. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a diós keveréket.
4. Kanalazzuk a tésztát az előkészített sütőlapra. Formázzunk belőle körülbelül 1 cm vastag, kerek tortát.
5. Süssük körülbelül 35 percig, míg aranybarnára pirul. Hagyjuk a süteményt a sütőlapon kihűlni.
6. Távolítsuk el a széléről kilógó sütőpapírdarabokat. Hintsük meg porcukorral.