Zöld spárgás metélt

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöld spárgás metélt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg zöld spárga
2 evőkanál olívaolaj
1 csipet sáfrány
2 evőkanál apróra vágott zöldfűszer
1 db citrom reszelt héja
2 evőkanál édes mustár
5 evőkanál málnaecet
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A spárgát megmossuk, az alsó harmadát meghámozzuk, fás végét levágjuk. Az alaplevet felforraljuk, és alacsony hőmérsékleten kb. 8 percig főzzük benne a spárgát.

2. A mogyoróhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A málnaecetet elkeverjük a spárga főzőlevéből 5-6 evőkanállal, valamint az édes mustárral, a reszelt citromhéjjal és a zöldfűszerekkel (lehet pl. petrezselyem, metélőhagyma vagy turbolya). Sóval, borssal, cukorral fűszerezzük. Beletesszük a mogyoróhagymát és összekeverjük.

3. Az öntetet melegen tartjuk. A csomagoláson található útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük a tésztát.

4. A sáfrányszálakat összekeverjük az olajjal, majd a leszűrt, forró tésztába forgatjuk.

5. A tésztát tányérokra tesszük. A tetejére kerülnek a felezett spárgaszárak, majd meglocsoljuk a forró öntettel. Azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Zöld spárgás metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 35 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Zöld spárgás metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
cikkek