Kávétorta gazdagon

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kávétorta gazdagon
Adag: 1 tortaforma (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál instant kávé
8 és fél dkg vaj
A díszítéshez:
18 dkg étcsokoládé-forgács
A töltelékhez:
1 és ¼ dl tejszín
4 nagyobb szétválasztott tojás
2 teáskanál zselatinpor
1 teáskanál instant kávé

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki sütőpapírral egy 25 cm átmérőjű tortaformát.

2. Keverjük össze az apróra tört kekszet a kávéval és a cukorral. Adjuk hozzá a megolvasztott vajat, és alaposan dolgozzuk össze.

3. Tegyük a masszát a formába, és jól nyomkodjuk bele az aljára és az oldalára. Süssük 10 percig, majd grillrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Készítsük el a tölteléket. Ehhez olvasszuk fel a darabokra tört csokoládét éppen forrásnak induló vízgőz fölött. Vegyük le a lábast a tűzhelyről, adjuk hozzá a kávét és hagyjuk kihűlni. Oldjuk fel a natúr zselatinport 4 evőkanál hideg vízben. Tegyük a tojássárgáját és a cukor felét egy nyeles lábasba, állítsuk gyöngyöző vízzel teli lábas fölé, és fakanállal folyamatosan keverjük, amíg a krém bársonyosan bevonja a fakanalat. Adjuk hozzá a zselatint is, és addig folytassuk a keverést, amíg teljesen feloldódik a krémben.

5. Vegyük le a tűzhelyről a lábast és keverjük hozzá az olvasztott csokoládét. Hagyjuk kihűlni a krémet, majd tegyük hűtőszekrénybe 60 percre.

6. Ha kihűlt, verjük fel a friss tejszínt 2 kanál cukorral és dolgozzuk össze a csokoládés krémmel. Elektromos habverővel, magas fordulatszámon verjük kemény habbá a tojásfehérjét a maradék cukorral, majd óvatosan keverjük bele a csokoládékrémbe.

7. A kész krémet osszuk el a tortalapon. Tegyük hűtőszekrénybe legalább 6 órára. Díszítsük csokoládéforgácsokkal közvetlenül tálalás előtt.

Kávétorta gazdagon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 113 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
Kávétorta gazdagon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
szótár