Tojás spárgával és garnélarákkal

| Rántotta spárgával és garnélarákkal receptek
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojás spárgával és garnélarákkal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg tisztított garnélarák
8 db tojás
1 köteg fehér spárga
vagy
1 köteg zöld spárga
½ db citrom leve
8 evőkanál zsíros tej
igény szerint olaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

1. Meghámozzuk a spárgát, levágjuk a kemény végeket. Vékony szeleteket hasítunk belőle, és 2 percre forrásban lévő, sós, citromos vízbe dobjuk. Háztartási papírtörlőn leitatjuk.

2. A tojásokat felverjük a tejjel (vagy tejszínnel). Megsózzuk, megborsozzuk.

3. Egy wokban felforrósítjuk az olajat, és folyamatosan kevergetve 2 percig sütjük benne a spárgadarabokat. Hozzáadjuk a rákot, és még 1 percig főzzük kevergetve.

4. A wokba öntjük a felvert tojásokat, és 1-2 percig sütjük folyamatosan kevergetve a spárgával és a rákkal.

5. Tálalás előtt utánaízesítjük, és megszórjuk a metélőhagymával.

Tojás spárgával és garnélarákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 88 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
Tojás spárgával és garnélarákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek wokban ,
Ételek wokban
(Alexandra Kiadó, 2004)

bővebben...
lexikon