Tojás spárgával és garnélarákkal
Tojásételek | Rántotta spárgával és garnélarákkal receptek
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Meghámozzuk a spárgát, levágjuk a kemény végeket. Vékony szeleteket hasítunk belőle, és 2 percre forrásban lévő, sós, citromos vízbe dobjuk. Háztartási papírtörlőn leitatjuk.
2. A tojásokat felverjük a tejjel (vagy tejszínnel). Megsózzuk, megborsozzuk.
3. Egy wokban felforrósítjuk az olajat, és folyamatosan kevergetve 2 percig sütjük benne a spárgadarabokat. Hozzáadjuk a rákot, és még 1 percig főzzük kevergetve.
4. A wokba öntjük a felvert tojásokat, és 1-2 percig sütjük folyamatosan kevergetve a spárgával és a rákkal.
5. Tálalás előtt utánaízesítjük, és megszórjuk a metélőhagymával.